SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Curaçao faq

Wie is Bandabou Curaçao?

Bandabou Curaçao is het grootste verhuurplatform voor particuliere vakantiehuizen op Curaçao. Met een selectie van meer dan 15 vakantiehuizen, bieden wij directe boekingen zonder verborgen kosten, waardoor je precies weet wat je kunt verwachten.

Waarom is Bandabou Curaçao gestart?

In 2020 werd Bandabou Curaçao opgericht om een alternatief te bieden voor Nederlandse huiseigenaren die hun vakantiehuis wilden verhuren. Wij streven ernaar eigenaren meer vrijheid en controle te geven over de verhuur van hun vakantiewoning.

Hoe werkt het boeken via Bandabou Curaçao?

Op onze website kun je eenvoudig zoeken op datum en aantal personen. Nadat je jouw ideale vakantiehuis hebt gevonden, kun je deze direct reserveren. Wij brengen geen service- of boekingskosten in rekening.

Hoe kan ik vragen stellen over het vakantiehuis?

Als je vragen hebt over het vakantiehuis, kun je eenvoudig contact met ons opnemen via WhatsApp.

Hoe worden de tarieven bepaald op Bandabou Curaçao?

De eigenaren bepalen zelf hun huurtarieven op Bandabou Curaçao, waardoor de prijzen kunnen variëren per accommodatie. Alle kosten worden duidelijk weergegeven tijdens het boekingsproces.

Wat te doen bij problemen tijdens mijn verblijf?

Neem direct contact met ons op als er problemen optreden voor, tijdens of na je verblijf. Samen zullen we een passende oplossing vinden.

Wat moet ik doen als er voor, tijdens of na mijn verblijf iets misgaat in of met de gehuurde accommodatie?

Neem direct contact met ons op als er voor, tijdens of na je verblijf een probleem optreedt. Maak duidelijke foto’s of video’s en bespreek het probleem gedetailleerd met ons.

Wat is de officiële taal op Curaçao?

Papiaments is de officiële taal van Curaçao, een unieke Creoolse taal die invloeden heeft vanuit verschillende culturen, waaronder Afrikaans, Portugees, Spaans, Nederlands en Arowak. Nederlands wordt vrijwel over het hele eiland begrepen en gesproken.

Waar kan ik winkelen op Curaçao?

Voor winkelen op Curaçao zijn de wijken Punda en Otrobanda in Willemstad de beste keuze. Hier vind je een diversiteit aan winkels die lokale ambachten, souvenirs, kleding en meer aanbieden.

Wat is het bekendste gerecht van Curaçao?

Keshi Yena is een van de meest bekende gerechten op Curaçao. Dit traditionele gerecht bestaat uit gekruid vlees, groenten, rozijnen, olijven en kaas, alles samengebracht in een uitgeholde Edammer of Goudse kaas.

Welk bijzonder festival wordt gevierd op Curaçao?

Carnaval is een speciaal festival dat jaarlijks plaatsvindt op Curaçao, vlak voor de vastentijd. Kleurrijke parades, muziek, dans en opvallende kostuums benadrukken de culturele diversiteit van het eiland.

Welke valuta wordt gebruikt op Curaçao?

De officiële valuta van Curaçao is de Nederlandse Antilliaanse gulden (ANG), hoewel Amerikaanse dollars ook wijdverspreid worden geaccepteerd.

Is Curaçao veilig voor toeristen?

Over het algemeen wordt Curaçao beschouwd als een veilige bestemming voor toeristen, maar je dient altijd waakzaam te zijn en algemene veiligheidsmaatregelen te volgen.

Wat zijn populaire buitenactiviteiten op Curaçao?

Snorkelen, duiken, wandelen en het verkennen van de prachtige stranden en natuurlijke landschappen van het eiland.

Zijn er historische bezienswaardigheden te bezoeken op Curaçao?

Ja, Curaçao herbergt diverse historische bezienswaardigheden, waaronder Fort Amsterdam, de Koningin Emmabrug en vele historische landhuizen.

Hoe is het weer gedurende het jaar op Curaçao?

Curaçao heeft een tropisch klimaat met warme temperaturen gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur varieert van 24°C tot 31°C, met een droog seizoen van januari tot september en een nat seizoen van oktober tot december.

Zijn er milieuvriendelijke initiatieven of attracties op Curaçao?

Ja, op Curaçao zijn er diverse milieuvriendelijke initiatieven en attracties, zoals het Christoffelpark en het Curaçao Sea Aquarium, die zich beiden richten op natuurbescherming

to-topto-top