SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

“Bandabou” is een Papiaments woord dat wordt gebruikt op Curaçao. In het Papiaments betekent “Bandabou” letterlijk “de kant van beneden” of “de lage kant”.

Het wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar het westelijke deel van Curaçao, dat over het algemeen droger en minder dichtbevolkt is dan het oostelijke deel van het eiland. Bandabou staat bekend om zijn prachtige stranden, natuurlijke schoonheid en historische bezienswaardigheden, en het is een populaire regio voor toeristen die het eiland bezoeken.

VIEW GALLERY

Bandabou is een regio op Curaçao die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en ontspannen sfeer. Er zijn talloze leuke en interessante dingen om te doen. Of je nu wilt genieten van de stranden, de natuurlijke wonderen wilt verkennen of geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van het eiland, Curaçao heeft voor elk wat wils.

Stranden

Playa Kenepa Grand (Grote Knip) en Playa Kenepa Chiki (Kleine Knip) zijn twee van de meest adembenemende stranden van Curaçao. Ze bieden kristalhelder water en wit zand, perfect om te zwemmen en te snorkelen.

Shete Boka National Park

Dit nationale park beslaat een ruig kustgebied met grotten, inhammen en natuurlijke bruggen. Het is een geweldige plek om te wandelen en de krachtige branding te zien die tegen de rotsen slaat.

Christoffelberg

De Christoffelberg is de hoogste piek op Curaçao en biedt een fantastisch uitzicht over het eiland. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en avonturiers.

Landhuizen

Bandabou heeft verschillende historische landhuizen die dateren uit de tijd van de slavernij. Sommige van deze landhuizen, zoals Landhuis Knip en Landhuis Ascencion, zijn nu open voor het publiek en bieden inzicht in de geschiedenis van het eiland.

Lagun

Lagun is een klein vissersdorpje met een pittoreske baai en een prachtige duiklocatie. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te genieten van de lokale keuken in de nabijgelegen restaurants.

Flamingo's

Breng een bezoek aan de Gotomeer, waar je vaak flamingo’s kunt zien. Dit is een unieke kans om deze majestueuze vogels in hun natuurlijke habitat te observeren.

Grotten van Hato

Hoewel de Grotten van Hato zich niet in Bandabou zelf bevinden, zijn ze een populaire attractie op het eiland en liggen ze relatief dichtbij. Deze grotten zijn gevuld met stalactieten en stalagmieten en bieden een fascinerende ondergrondse wereld om te verkennen.

Watersport

Bandabou biedt uitstekende mogelijkheden voor watersporten zoals snorkelen, duiken, windsurfen en kitesurfen. Er zijn duikscholen en verhuurcentra beschikbaar voor toeristen die hun vaardigheden willen uitproberen.

Punda en Otrabanda

Verken Punda en Otrabanda en proef traditionele gerechten en souvenirs. Dit is een geweldige manier om de lokale cultuur en keuken te ervaren.

to-topto-top